Blog

Levendula relax

Íme néhány gyakorlat a teljes ellazulásért, amit levendula illóolajjal végezhetünk!

 

Lélegezzünk mélyeket! - légzőgyakorlat levendulával

Tegyünk a csuklónk belső felére pár csepp levendula illóolajat, dörzsöljük össze csuklóinkat és lélegezzük be mélyen, hosszan az illatot 7-szer ismételve egymás után, vagy ahányszor jól esik. Koncentráljunk a légzésre! Figyeljük meg, hol érezzük testünkben az illatot összpontosulni, „meddig megy” az illat. Különböző illóolajokat belélegezve más és más területeken érezhetjük őket testünkben koncentrálódni. A levendulaolaj illata legtöbbször az orrnyereg és a homlok tájékán összpontosul. A légzőgyakorlatot a napi teendők sűrűjében akár lassításként is elvégezhetjük naponta többször is, nagyon hasznos. Hamar segít oldani a feszültség blokkjait is, megnyugvással töltve el testet és lelket egyaránt. 

 

Lazító fürdő

Már az ókorban is használták a levendula illóolaját fürdőkben, mi miért ne tennénk? Szakítsunk időt rá, hogy egy fárasztó nap után relaxáljunk egy kád fürdővízben! Tegyünk 15 csepp illóolajat 2 evőkanál sóra vagy mézre és oldjuk fel a vízben. (Mivel az illóolaj nem keveredik a vízzel, fontos, hogy valamilyen emulgeálószerrel vegyítve használjuk.) Ha szeretjük, gyújtsunk gyertyát a helyiségben! Töltsünk el a relaxáló levendulás fürdőben legalább 30 percet, hogy az illóolaj jótékony összetevői átjárják testünket-lelkünket, valóságos felüdülésben részesítve magunkat!

 

Relaxálás és minőségi alvás

A mindennapjainkat övező tartós stressz, depresszió és szorongás, esetleg alvászavar enyhítését más módon is segíthetjük a levendula illóolajjal.
Tegyünk párologtatóba vagy aromadiffúzorba 8-10 cseppet, a helyiség méretétől függően és hagyjuk, hogy az illat kiegyensúlyozzon és harmóniával töltsön el minket. Gondoljunk arra, hogy amin nem tudunk változtatni, azon nem érdemes aggódnunk, amin pedig tudunk, azon azért nem! :)

Ha alvásproblémákkal küzdünk vagy nehezen alszunk el, érdemes a hálószobánkban is párologtatni 20 perccel lefekvés előtt a levendula illóolaját. De cseppenthetünk közvetlenül a takarónkra is pár cseppet, hogy onnan belélegezve a jótékony illatot, relaxált állapotban merülhessünk álomba. Ne aggódjunk, nem fog foltot hagyni!

Kiegészítő jótanács:

Elalvás előtt legalább fél órával már ne nézzünk semmilyen képernyőt, sem tv-t, sem telefont vagy más egyebet, és ne kapcsoljunk túl éles fényeket sem magunk körül, mert ezek megnehezíthetik az elalvást, megnyújtva annak időtartamát. Inkább olvassunk egy jó könyvet és feküdjünk le időben! Kipihenten másnap sokkal jobb kedvvel, hatékonyabban és gyorsabban fogjuk tudni elvégezni teendőinket, míg a tartós fáradtság ingerlékenységhez, teljes lemerüléshez és negatív gondolatokhoz vezet, melyek által gyakrabban hozhatunk rossz döntéseket. Gyors ütemben pörgő életünkben ennek megvalósítása nem is olyan könnyű, de legalább törekedjünk rá, feltétlenül megéri (és hívjuk segítségül hozzá a levendula illóolajat)! :)

 

Meditációhoz kapcsoljunk ki teljesen!

A spiritualitás érdeklődésűek a levendula illóolaját a testünkben elhelyezkedő 7 fő csakra közül a felső csakrák olajaként tartják számon, lila színével is ezt a régiót képviseli. Illóolaja összehangolja egymással a csakrák működését, a spiritualitást a mindennapi élettel. Rezgésszáma magas, párologtassuk jógázás, relaxáció, meditáció vagy bármilyen más elmélyült tevékenység közben, hogy segítsük magunkat a befelé figyelés útján.

 

LevendulásKertünk Budapest közelében, a festői szentendrei hegyek ölelésében helyezkedik el.

Szeretettel, szakértelemmel és odafigyeléssel készítjük natúrkozmetikumainkat, hogy a növények esszenciájuk és gyógyító hatásuk legjavát nyújthassák.

Bővebben...


Facebook          Messenger